Το Παράλιο Άστρος Κυνουρίας είναι στη Πελοπόννησο, στο Νομό Αρκαδίας.

Απέχει 169 χιλιόμετρα από την Αθήνα (2 ώρες) 30 χλμ από το Ναύπλιο (μισή ώρα) και 40 χλμ από την Τρίπολη (40 λεπτά).

Πήρε το όνομά του από το αστεροειδές σχήμα του υψώματος στη βόρεια πλευρά του, που αποκαλείται «Νησί». Στην κορυφή του «Νησιού», δεσπόζει το παλιό κάστρο. Χτίστηκε το 1256 μ.Χ. από τον Πρίγκιπα Γουλιέλμο Βιλεαρδουινό με σκοπό να προστατευθούν οι ντόπιοι από τις επιδρομές.

Το Παράλιο Άστρος προσφέρεται για ήσυχες, ρομαντικές βόλτες στο γραφικό του λιμάνι, με τις ψαρόβαρκες τα ιστιοφόρα και τις πάπιες , καθώς και για μικρές εξερευνήσεις στα γραφικά σοκάκια του.

Οι παραλίες του Άστρους απλώνονται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων και προσφέρουν αρκετές εναλλαγές ανάμεσα σε ερημικές αμμουδιές και οργανωμένες πλαζ που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις επιθυμίες όλων των επισκεπτών.

Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε, και την ιστορική κωμόπολη του Άστρους.

Στο Άστρος συγκλήθηκε την Άνοιξη του 1823 η Β’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, στη Σχολή Καρυτσιώτη, όπου στεγάζεται, σήμερα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, στο οποίο φιλοξενείται συλλογή μαρμάρινων επιγραφών από την έπαυλη του Ηρώδου Αττικού από την περιοχή Λουκού της Κυνουρίας, από την αρχαία Θυρέα και άλλα αντικείμενα των κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων. Η αυλή του μουσείου δε, φιλοξενεί τμήματα της έπαυλης.

Αξίζει, ακόμα, μια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Εύας, κοντά στην Ιερά Μονή Λουκούς, βορειοδυτικά του Άστρους. Πρόκειται για το χώρο που έκτισε την 20.000 τ.μ. έπαυλή του ο Ηρώδης ο Αττικός το 2ο μ.Χ. αιώνα, ένα από τα σημαντικότερα κτίσματα στον ελλαδικό χώρο, εξαιρετικά πλούσιο σε εντυπωσιακά γλυπτά και ψηφιδωτά.

Σχεδόν απέναντι από την Έπαυλη του Ηρώδου Αττικού, βρίσκεται η Ιερά Μονή Λουκούς, που χτίστηκε το 12ο αι. μ.Χ. πάνω στα ερείπια Ναού του 5ου αι. μ.Χ. και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Φαγητό στο Παράλιο Άστρος

Στον παραλιακό δρόμο του που ξεκινά από τον Νησί(λόφο) μέχρι τις Πόρτες(περιοχή), υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Ξεκινώντας από την πλατεία , λίγο πριν το parking που βρίσκεται στο λιμάνι μπορείτε να απολαύσετε την ποικιλία σας και την pizza στην πλατεία του Παραλίου Άστρους.

Από το κέντρο της πλατείας έως τις καφετερίες στον μικρό μόλο υπάρχουν πολλά Café – Εστιατόρια που προσφέρουν ποικιλίες ,πίτσες, μακαρονάδες.

Στον εσωτερικό δρόμο (Σοκάκι) που ξεκινά από το περίπτερο της πλατείας θα βρείτε μαγαζιά με πρόχειρο φαγητό με νόστιμα σουβλάκια , κρέπες και δροσερό Υαουρτάκι.!

Ταβέρνες που προσφέρουν ψάρια και κρέας θα βρείτε δίπλα στο μικρό μόλο και λίγο πιο μακριά περπατώντας το Σοκάκι «Ζαφειροπούλου» κοντά στην Πλάζ Καλλιστό  και κοντά στο Δημοτικό Σχολείο.

Στην την άλλη πλευρά του χωριού φεύγοντας από το Παράλιο Άστρος προς Ναύπλιο στην περιοχή «Γλυφάδα» υπάρχει Εστιατόριο – Ταβέρνα με μεγάλη ποικιλία από ψάρια και κρεατικά.

Στο Café-Restaurant «La Luna» που βρίσκεται στην περιοχή πόρτες 160 μέτρα από τα Houdis Houses μπορείτε να απολαύσετε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας από ποικιλίες για το ουζάκι σας μέχρι μεγάλες πίστες και μακαρονάδες για καλοφαγάδες.

Νυχτερινή ζωή – Café Bar

Το Παράλιο Άστρος έχει πολλά Café Bar για όλες τις ηλικίες . Θα τα βρείτε από την Πλατεία μέχρι το μικρό Λιμάνι.

Για τους επισκέπτες που θέλουν να συνεχίσουν μέχρι αργά υπάρχουν δύο Club το Sail In Club που βρίσκετε 200 μέτρα στον δρόμο Παράλιο Άστρος – Άστρος .

Start typing and press Enter to search